Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Παράταση ενός έτους για απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ


Συμφωνία για παράταση της περιόδου απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του 2016 εξασφάλισε η κυβέρνηση χθες στις Βρυξέλλες. Υπήρχε κίνδυνος απώλειας πόρων εξαιτίας καθυστερήσεων σε πολλά έργα.

Σανίδα σωτηρίας για πολλά δισ. ευρώ κοινοτικών κονδυλίων που κινδύνευαν να χαθούν συνιστά η συμφωνία για επέκταση της δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του εν εξελίξει ΕΣΠΑ για ένα ακόμη χρόνο, μέχρι το τέλος του 2016, που συνήφθη χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας και στελέχη της ΕΕ έφθασαν χθες σε σχετική συμφωνία στις Βρυξέλλες σύμφωνα με την ίδια πηγή. Κονδύλια ύψους πολλών δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013 κινδύνευαν να χαθούν λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων και τυχόν παράτασης της ρευστής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Με βάση το ισχύον καθεστώς, η χώρα μας είχε τη δυνατότητα απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 μέχρι το τέλος του 2015. 

Ομως, στελέχη της αγοράς εκτιμούσαν οτι αρκετά έργα δεν θα είχαν παραδοθεί μέχρι τότε και η χώρα κινδύνευε να χάσει κονδύλια αρκετών δισ. ευρώ, στερώντας πολύτιμα έσοδα από τον προϋπολογισμό.

πηγή: euro2day.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου