Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ενεργειακοί Επιθεωρητές: Απρίλιο έως Μάιο 2013 οι εξετάσεις-ανάρτηση εξεταστέας ύλης από 400 ερωτήσεις



Πολύωρη συνάντηση εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Κουρουζίδη Μωυσή, πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων (Π.Σ.Δ.Μ.-Η) στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους της Πολιτείας για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος των μελών του.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 εκ μέρους του Συλλόγου παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Ευσταθίου Τάσος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Παπαδόπουλος Θεόδωρος, ο Γενικός Γραμματέας Χομσίογλου Ηλίας και το μέλος του Δ.Σ. Ευθυμιάδης Απόστολος. Συζητήθηκαν κυρίως τα ακόλουθα ζητήματα:
- Σχετικά με τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών, αφού δηλώθηκε η αντίθεση του Συλλόγου σε συμμετοχή των Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων (ΜΗ) σε εξετάσεις, δεδομένου του γνωστικού τους αντικειμένου, ο Ειδικός Γραμματέας εξέφρασε την άποψη του Υπουργείου περί διαχωρισμού δυνατότητας μελέτης με δυνατότητα επιθεώρησης. Σε ό,τι αφορά το χρόνο των εξετάσεων δηλώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου σε συνδυασμό με την ετοιμότητα του ΤΕΕ για Απρίλιο έως Μάιο 2013. Επίσης ο Ειδικός Γραμματέας ανακοίνωσε τη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανάρτηση εξεταστέας ύλης από 400 ερωτήσεις.
- Σχετικά με τη θέση του Συλλόγου περί σεβασμού των επαγγελματικών δικαιωμάτωντων ΜΗ στις επιθεωρήσεις θέρμανσης και κλιματισμού (να διενεργούνται μόνο από ΜΗ) ο κος Κουρουζίδης μετέφερε την άποψη του Υπουργείου ότι η επάρκεια κάθε επιθεωρητή θα φανεί στις εξετάσεις.
- Σχετικά με την πορεία του προγράμματος "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ" υπογραμμίσθηκε από τους εκπροσώπους του Συλλόγου η μεγάλη καθυστέρηση στους χρόνους με κωλυσιεργία κυρίως των τραπεζών. Ο Ειδικός Γραμματέας δεσμεύτηκε να εξετάσει εκ νέου το ζήτημα, ανακοινώνοντας επιπλέον την υπογραφή αποφάσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα με τη συμπλήρωση 500 αιτήσεων. 

Συζητήθηκαν στη συνέχεια θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ο κος Κουρουζίδης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Π.Σ.Δ.Μ.-Η για:
- Την απαλοιφή από το τελικό κείμενο νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα της θέσπισης ανώτατων αμοιβών.
- Την εξέταση τρόπου εκ μέρους του Υπουργείου, για την επιστροφή σε όσους παρακολούθησαν σεμινάρια, του χρηματικού ποσού που κατέβαλαν.
- Την ελλιπέστατη στελέχωση της Γραμματείας ειδικότερα στον τομέα ελέγχων και παρακολούθησης σχετικά με τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και τους ελέγχους δόμησης. Τη μελετώμενη αναδιάρθρωση της Γραμματείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και πώς αυτή επηρεάζει το χρόνο και τη στελέχωση της ΕΥΕΠΕΝ και τη λειτουργία του κλιμάκιου Βόρειας Ελλάδας.

Συμφωνήθηκε εκ μέρους του Ειδικού Γραμματέα και των εκπροσώπων του Συλλόγου να ακολουθήσουν τακτικές συναντήσεις των δυο πλευρών για την παρακολούθηση των θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τη συνεργασία για την εξεύρεση αποδεκτών και λειτουργικών λύσεων προς εξυπηρέτηση της ασφάλειας και του συμφέροντος των πολιτών.

πηγή: buildnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου