Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων στη δράση digi content


Παρατείνεται κατά έξι μήνες το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στη δράση digi-content του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης επεκτείνεται από 12 μήνες στους 18 για το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στη δράση digi-content. Η απόφαση ελήφθη ύστερα και από αιτήματα των επενδυτών, καθώς διαπιστώθηκε ότι το χρονοδιάγραμμα των 12 μηνών δεν ήταν επαρκές, με αποτέλεσμα έργα που είχαν ολοκληρωθεί να μην μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Η δράση digi-content απευθύνεται στη βιομηχανία εμπορικού και δημιουργικού περιεχομένου και ενισχύει επενδύσεις για:
α) δημιουργία εμπλουτισμένου (enriched) ψηφιακού περιεχομένου,
β) επεξεργασία, τεκμηρίωση, εμπλουτισμό, διαχείριση, μετατροπή του ψηφιακού περιεχομένου σε πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας,
γ) προχωρημένες  και καινοτομικές τεχνολογίες διάθεσης ευρυζωνικού περιεχομένου  (τεχνολογίες αφής, καινοτομικές τεχνολογίες προβολής περιεχομένου σε παντός  τύπου επιφάνειες κλπ.),
δ) ανάπτυξη ευρυζωνικού περιεχομένου  και εφαρμογές διάθεσης, προβολής  στο  Διαδίκτυο με σκοπό την προσέλκυση online κοινού – πελατών.

Ο προϋπολογισμός της δράσης digi-content (δημόσια δαπάνη) είναι 16,6 εκατ. Ευρώ ενώ το συνολικό ύψος των επενδύσεων που έχουν ενταχθεί, μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή υπερβαίνει τα 26 εκατ. Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.

πηγη: ΕΣΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου