Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κινδυνεύει να "κατεβάσει ρολά" και επισήμως η ΡΑΕ


Σε κίνδυνο να βρεθεί σε κατάσταση πλήρους απονομιμοποίησης βρίσκεται η ΡΑΕ μετά και τη χθεσινή παράταση που έδωσε το ΥΠΑΠΕΝ στην προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για την κάλυψη των κενών θέσεων του προέδρου, του αντιπροέδρου και ενός μέλους.
Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος, εάν 6 μήνες μετά την αποχώρηση κάποιου μέλους δεν υπάρξει αναπλήρωση και δεν λειτουργήσει η Ολομέλεια σε πλήρη 7μελή σύνθεση, η ΡΑΕ δεν νομιμοποιείται να κάνει οποιαδήποτε πράξη (ακόμα και πληρωμή μισθών κ.λπ.) και κυριολεκτικά «κατεβάζει ρολά». Η ημερομηνία αυτή, στην προκείμενη περίπτωση, είναι η 15η Ιουνίου, οπότε ξεπερνιέται το 6μηνο. Μετά την παράταση που δόθηκε, η όλη διαδικασία  υποχρεωτικά πλησιάζει επικίνδυνα το οριακό χρονικό σημείο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η Αρχή, βεβαίως, ούτως ή άλλως βρίσκεται σε κατάσταση υπολειτουργίας, καθώς, πέραν του ότι έχει σήμερα μόλις τέσσερα από τα επτά μέλη της Ολομέλειάς της, στην πραγματικότητα αποφεύγει να πάρει αποφάσεις λόγω του ότι δεν υπάρχει γραμμή επικοινωνίας (ούτε και τυπικής) με το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Οι συχνές, δε, επιθέσεις του κ. Λαφαζάνη που κάνει λόγο για «μια ΡΑΕ στην υπηρεσία ιδιωτικών συμφερόντων», αλλά και το γεγονός ότι έχει εξαγγείλει περιορισμό των αρμοδιοτήτων της Αρχής έχουν συμβάλει στην παρατηρούμενη πλημμελή λειτουργία.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες εκτιμήσεις, οι επιθέσεις αυτές καθώς και οι εξαγγελίες για περιορισμό αρμοδιοτήτων, έχουν συμβάλλει επίσης στην έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς επιστημόνων για κάλυψη των τριών θέσεων, έλλειψη που οδήγησε με τη σειρά της στην τωρινή παράταση.



Πηγή: energypress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου