Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Επιστροφή εγγυητικών & παράταση υλοποίησης σε επενδύσεις αναπτυξιακού


Χωρίς τόκο επιστρέφονται εγγυητικές επιστολές οι οποίες προσκοµίστηκαν προκειµένου να ληφθεί προκαταβολή για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί κατά το ν. 3908/2011, ατόκως, σύµφωνα µε όσα ορίζει τροπολογία που εισήχθη σε νοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµίας. Η ρύθµιση αφορά περιπτώσεις όπου έχει προκαταβληθεί ποσό επιχορήγησης που είναι µεγαλύτερο από αυτό που οριστικοποιείται µε την προβλεπόµενη απόφαση ολοκλήρωσης της υλοποίησης της επένδυσης και έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας.

Στις περιπτώσεις δε αυτές, η εγγυητική επιστολή που έχει κατατεθεί από τον επενδυτή, εκπίπτει κατά το υπερβάλλον ποσό, ενώ το ποσό της έκπτωσης επιστρέφεται στο ∆ηµόσιο, ατόκως, καθότι η εν λόγω επιστροφή είναι προφανές ότι δεν επιβάλλεται ως κύρωση, που θα συνεπαγόταν την καταβολή τόκου.

Παράλληλα προτείνεται παράταση που θα ισχύσει έως τα τέλη του 2017 η οποία θα αφορά οριζόντια το σύνολο των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί στον νόµο 3299/2004. Πρόκειται για περίπου 3.000 επενδυτικά σχέδια, προϋπολογισµού περίπου 3 δισ., ορισµένα από τα οποία υλοποιούνται, ενώ άλλα έχουν εγκαταλειφθεί οριστικά.

πηγή: agronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου