Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Δεσμεύσεις για νέο Αναπτυξιακό ως τέλος Ιουνίου


Δεσμεύσεις για νέο αναπτυξιακό νόμο μέχρι το τέλος Ιουνίου και ενίσχυση της νεανικής και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με 4,5 δις ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, αλλά και με 3 δις ευρώ τμηματικά έως το 2020, μετά και την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ανέλαβε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου, παρουσία πλήθους επιχειρηματιών, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων παραγωγικών φορέων και απλού κόσμου.

Πιο αναλυτικά, μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ανέφερε ο κ. Σταθάκης, ενώ τα αποτελέσματα από τον προηγούμενο είναι που έχει παγώσει για διάστημα περίπου ενός χρόνου, είναι να υπάρχουν οφειλές ύψους 4,5 δις ευρώ προς τις επιχειρήσεις, ενώ περίπου 40.000 φάκελοι με προτάσεις δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί!

Όπως είπε ο κ. Σταθάκης «υπάρχει κενό εδώ και ένα χρόνο. Μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί ο νέος αναπτυξιακός ο οποίος εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι διαφορετικός. Ο προηγούμενος αντιμετώπιζε όλες τις επενδύσεις σαν να είναι ίδιες. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Με διάλογο θα γίνει επιλογή για τους κλάδους που θα στηριχθούν περισσότερο. Καινοτομία, παραγωγή, δημιουργίας θέσεων εργασίας. Αναπτυξιακός με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε να επιδιώξουμε».


Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου