Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Καταργείται η εισφορά υπέρ του ΤΕΕ



Ήδη ορισμένα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, άρχισαν να ενημερώνουν τους μηχανικούς, πως δεν απαιτείται η εισφορά υπέρ του ΤΕΕ, όπως ψηφίστηκε με το νέο πολυνομοσχέδιο.


Την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του ΤΕΕ για αμοιβές μελετών και δημοσίων έργων, που καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, επαναφέρει μέσω του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση.

Ακόμη, με άλλη διάταξη θεσπίζεται η δυνατότητα να χορηγείται στον ανάδοχο συγχρηματοδοτούμενου έργου προκαταβολή (που δεν είχε προβλεφθεί στην αρχική σύμβαση) η οποία δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό 10% της σύμβασης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής.

Άλλη ρύθμιση προβλέπει ότι οι βεβαιώσεις εγγραφής των τεχνικών επιχειρήσεων στις τάξεις 3η έως και 7η οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης από 1.7.2012 έως 30.6.2013 ή έχουν πάρει παράταση, παρατείνονται μέχρι 30.6.2013, εφ' όσον οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αίτημα έως και 60 ημέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου. Ακόμα, καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για ενεργειακές επιθεωρήσεις.

Με το πολυνομοσχέδιο περιέρχεται στο Δημόσιο η πλήρης και αποκλειστική κυριότητα κάθε ακινήτου, το οποίο βρίσκεται εντός της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά, ενώ μεταβιβάζεται στο ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο του υπ. Δικαιοσύνης στο Γουδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου