Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Πάει πίσω ο σχεδιασμός του νέου Αναπτυξιακού νόμου



Να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος μετά την παρουσίαση του συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στους θεσμούς στο τέλος του μήνα, ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου, Λόη Λαμπριανίδη που παρουσίασε το γενικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηρίζεται το νέο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λαμπριανίδης σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου, σε βάθος τετραετίας, αναμένεται να μπουν στην ελληνική οικονομία 4,8 δισ. ευρώ.
Ο ίδιος ανέφερε ότι το σχέδιο του αναπτυξιακού νόμου έχει δοθεί στους θεσμούς, οι οποίοι ήδη έχουν στείλει τις παρατηρήσεις τους, οι οποίες δεν αλλάζουν το ύφος που θέλει να δώσει η κυβέρνηση στο νέο νόμο.

Οι θεσμοί όμως ζητούν ο αναπτυξιακός νόμος να κατατεθεί στη Βουλή μετά την παρουσίαση του συνολικού αναπτυξιακού σχεδίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση και θα δοθεί στους θεσμούς στο τέλος του μήνα.

Στην παρουσίασή του ο κ. Λαμπριανίδης παράλληλα υπογράμμισε ότι ακόμη και ζημιογόνες εταιρείες θα μπορούν να ενταχθούν στο νόμο, αν και με βάση τα στοιχεία του υπουργείου το 60% των ελληνικών επιχειρήσεων είναι κερδοφόρες.

Σε ότι αφορά το σκέλος των φοροαπαλλαγών, αυτές θα εκτείνονται σε βάθος 15ετίας, θα αφορούν σε έκπτωση στον φόρο εισοδήματος ενώ θα σχηματίζεται και ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό.

Επίσης, σημείωσε ο ίδιος, δεν θα είναι υποχρεωτική η ιδία συμμετοχή, αλλά θα μπορεί να καλυφθεί είτε μέσω τραπεζικού δανεισμού, είτε θα μπορεί ο επιχειρηματία να χρησιμοποιήσει και αφορολόγητα αποθεματικά.

Επίσης τίθεται πλαφόν στο ύψος της ενίσχυσης που μπορεί να λάβει το επενδυτικό σχέδιο το οποίο είναι: έως 5 εκατ. ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο, έως 10 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση και έως 15 εκατ. ευρώ για όμιλο, ενώ οι δύο κλάδοι στους οποίους θα εστιαστεί το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας θα είναι: οι τομείς της τεχνολογίας (ΤΠΕ) και η αγροδιατροφική αλυσίδα (από το χωράφι μέχρι τον τουρισμό).

πηγή: agronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου