Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης" "κλείνει" τα 10 χρόνια λειτουργίας


2004 - 2014: Τα 10 χρόνια λειτουργίας κλείνει η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου "Χαρίλαος Τρικούπης", η μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων στον κόσμο.

Φέτος (συγκεκριμένα στις 12.8.2014) συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ημέρα που η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, "Χαρίλαος Τρικούπης" δόθηκε στην κυκλοφορία. Το μεγαλύτερο ελληνικό τεχνικό έργο όλων των εποχών, εθνικό και περιφερειακό τοπόσημο, καθώς και ζωντανό μνημείο της σύγχρονης Ελλάδας, έχει ξεχωρίσει στον τεχνικό τομέα, το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει στους "πολίτες - πελάτες", αλλά και σε πολιτικές κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Η Γέφυρα βρίσκεται στο σταυροδρόμι δύο ακόμη σημαντικών οδών και συγκεκριμένα του αυτοκινητόδρομου Eλευσίνας-Κορίνθου-Πατρών (Ολυμπία Οδός) και του αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου-Ιωαννίνων (Ιόνια Οδός).  Όταν οι δύο αυτοί οδικοί άξονες ολοκληρωθούν και συνδεθούν με τη «Ζεύξη», θα αποτελέσουν ένα πλήρες και ολοκληρωμένο δίκτυο μεταφορών που θα εκτείνεται από την Ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Πελοπόννησο, μέχρι τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο.

Υπεύθυνη για τη λειτουργία, εκμετάλλευση και συντήρηση της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», είναι η παραχωρησιούχος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η οποία όλα αυτά τα χρόνια δεν προσέφερε μόνο εργασίες συντήρησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου, αλλά και αναβαθμίσεις όπου ήταν απαραίτητο, έτσι ώστε το έργο να διατηρείται στην πρωτοπορία των τεχνολογικών εξελίξεων και να συντελεί στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» με περισσότερες από 40 εκατομμύρια διελεύσεις στο διάστημα των 10 χρόνων λειτουργίας της, σηματοδοτεί την ανάπτυξη μέσω ενός σταθερού διαλόγου και συνεργειών με τοπικούς φορείς και ενεργούς πολίτες.

Εκτός από την τεχνικά άρτια κατασκευή και επισταμένη δομική συντήρηση, με υπεύθυνη διαχείριση, η Γέφυρα λειτουργεί προσφέροντας αδιάλειπτη άνεση και ασφαλή διέλευση σε χρόνο περίπου τριών λεπτών. 

Επίσης, μέσα από την κοινωνική πλατφόρμα «Πυλώνες Αλληλεγγύης», με Πρόεδρο τον Κωστή Στεφανόπουλο, ενώνει 60 κινήσεις πολιτών και φορέων, δημιουργώντας καθημερινά μαζί τους ανάχωμα στην κρίση που πλήττει τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας, ενώ μέσα από την «Κυανή Κοινωνία» διατηρεί ενεργό ένα μέτωπο περιβαλλοντικού εθελοντισμού 13 οργανώσεων για τη διάσωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.   

Όπως αναφέρει ο κ. Π. Παπανικόλας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. «Μετά από 10 χρόνια καθημερινής αδιάλειπτης λειτουργίας, οι 111 άνθρωποι της Γέφυρας είναι τώρα πιο εξοικειωμένοι από ποτέ με τη διαρκή ανάπτυξη και αναβάθμιση της παροχής δημόσιας υπηρεσίας, με τρόπο που οι ίδιοι ως πολίτες θα ήθελαν να τους παρέχεται, ενώ παραμένουν ταυτόχρονα χρήσιμοι στο κοινωνικό σύνολο».

πηγή: buildnet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου