Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΥΠΑΝ: Το μεγάλο πρόβλημα έγκειται στην έλλειψη ρευστότητας


Το πρόβλημα ρευστότητας των επενδυτών προκαλεί καθυστερήσεις στην προώθηση των fast track επενδύσεων-από πλευράς υπουργείου έχουν προχωρήσει όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις και εγκύκλιοι σχολίασε ο Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση. Παρουσίασε και στοιχεία στη Βουλή σύμφωνα με τα οποία αυξήθηκε κατά 40% σε σχέση με πέρυσι-α' εξαμηνο 2013- η υποβολή επενδυτικών σχεδίων. Κάλεσε την τρόικα να υιοθετήσει ρητορική που θα αντανακλά εμπιστοσύνη.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε ότι δεν υπάρχει επενδυτική άνοιξη στην Ελλάδα αλλά διάφορες εταιρείες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους και πλέον απομένει είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών που γίνεται βαθμηδόν και οι οποίοι ψάχνουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να προωθήσουν τις επενδύσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η εμπιστοσύνη αποτελεί παράγοντα -κλειδί  και κάλεσε αφενός την αντιπολίτευση να δείξει στοιχειώδη ευθύνη και αφετέρου την τρόικα "να υιοθετήσει μια ρητορική στην οποία να υπάρχει η αντανάκλαση εμπιστοσύνης".

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατέθεσε την επίκαιρη ερώτηση, κάλεσε την κυβέρνηση να επισημαίνει στους αρμόδιους παράγοντες ότι κάθε καθυστέρηση στερεί δουλειά από ανέργους, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει επένδυση με βάση τον νέο νόμο που να έχει προχωρήσει. Η κα Μπακογιάννη επικαλέστηκε περίπτωση επενδυτικού σχεδίου που έχει υποβληθεί από την άνοιξη του 2012 αλλά δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι αποφάσεις έγκρισης υπαγωγής στον επενδυτικό νόμο και σημείωσε: "Το υπουργείο Ανάπτυξης δεν αμφιβάλλω ότι προσπαθεί, αλλά λυπάμαι που το λέω, δεν πιστεύω ότι διάφοροι καρεκλοκένταυροι δεν έχουν τη δυνατότητα να δράσουν με μεγαλύτερη ταχύτητα".

Πηγή: enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου