Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πιθανή η αύξηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ




Κατανόηση από τους Ευρωπαίους στο αίτημα της Ελλάδας για αύξηση των κοινοτικών πόρων του νέου ΕΣΠΑ, περιόδου 2014-2020, προβλέπει ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ και ταυτόχρονα επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων.

Σε δηλώσεις λίγο μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα θα ληφθεί υπόψη στη νέα κατανομή των κοινοτικών πόρων, η οποία, ως γνωστόν, έχει σχεδιαστεί με βάση τα οικονομικά δεδομένα του 2009.

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο συνεδριάζει την Πέμπτη και την Παρασκευή για το νέο ΕΣΠΑ. Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης, δήλωσε ότι αυτή ή την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις κρατικές προμήθειες.

Σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την πολιτική αεροπορία, που θα ανοίξει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων. Το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, αφού ως τα τέλη Μαρτίου τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιριών θα έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

πηγή: imerisia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου