Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Ως 31 Δεκεμβρίου αίτηση πληρωμής Μεταποίησης (Μέτρο 123Α)


Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και ανεξάρτητα από το ποσοστό των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν μπορούν να υποβάλουν αιτήματα πρώτης πληρωμής όσων δικαιούχων τα έργα έχουν εγκριθεί στα πλαίσια του Μέτρου Μεταποίησης, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο, του γ.γ Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπου Κασίμη.

 Η εγκύκλιος αυτή έρχεται σε συνέχεια του εγγράφου Α.Π. 4748/117457/27-10-2015 περί δυνατότητας μεταφοράς μη ολοκληρωμένων έργων στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο που όριζε ότι η επένδυση περνάει γέφυρα εφόσον έχει υποβληθεί τουλάχιστον ένα αίτημα πληρωμής από το δικαιούχο, το οποίο έχει εκκαθαριστεί από τις αρχές και πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέχρι τέλος του έτους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Κασίμη:

Σε συνέχεια του με Α.Π. 4748/117457/27-10-2015 εγγράφου μας και λαμβάνοντας υπόψη πλήθος ερωτημάτων που τέθηκαν στην Υπηρεσία μας από τους δικαιούχους του Μέτρου 123Α, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1) Τα ποσοστά 30% και 25% της εγκεκριμένης Δημόσιας Δαπάνης που αναφέρονται στα κατατεθειμένα αιτήματα πληρωμής των φορέων, αφορούν το αιτούμενο και όχι το πιστοποιηθέν, εκκαθαρισθέν ή πληρωθέν ποσοστό αυτής.

2) Η επιλεξιμότητα υποβολής αιτημάτων πρώτης πληρωμής για τα έργα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2007-2013) που εγκρίθηκαν εντός του έτους 2015, ισχύει ως τις 31/12/2015 ανεξάρτητα από το ποσοστό των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν.

3) Τα αιτήματα πληρωμής προς πιστοποίηση που έχουν κατατεθεί στις κατά τόπους αρμόδιες ΔΑΟΚ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ανωτέρω έγγραφό μας, θα πιστοποιούνται σύμφωνα με τους όρους των αποφάσεων ένταξης των δικαιούχων και θα αποστέλλονται στην Υπηρεσία μας σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του ποσοστού της Δημόσιας Δαπάνης που προκύπτει μετά την εκκαθάρισή τους. Τα αιτήματα αυτά θα αναγνωρίζονται και θα εκκαθαρίζονται από την Υπηρεσία μας σύμφωνα με τις διατάξεις του θεσμικού πλαισίου του Μέτρου και οι σχετικές αποφάσεις καταβολής ενίσχυσης θα αποστέλλονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

πηγή: minagric.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου