Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Καταβολή των αμοιβών μηχανικών με χρέωση λογαριασμού και internet banking


Μετά από συνεχείς συζητήσεις, σχετική επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού τον Ιούλιο και γόνιμες επαφές της διοίκησης και στελεχών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με διευθυντικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που ακολούθησαν, η ΕΤΕ, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, επέκτεινε το σύστημα κατάθεσης αμοιβών μηχανικών και με χρέωση λογαριασμού, αντί μόνο μετρητών.

Επίσης, από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 θα παρέχεται η δυνατότητα διενέργειας της συναλλαγής "Αμοιβές Μηχανικών" μέσω των εναλλακτικών καναλιών i-bank της Εθνικής Τράπεζας (Internet Banking).

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, τόσο οι περιορισμοί στο είδος και των αριθμό των συναλλαγών που γίνονται στα καταστήματα όσο και η έλλειψη ρευστότητας σε μετρητά που παρατηρείται στην αγορά και ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς, οδηγούν στη χρήση του internet banking ως σχεδόν αποκλειστικού μέσου επαγγελματικών συναλλαγών.
«Η συνεργασία μας με την Εθνική Τράπεζα για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μηχανικοί, έφερε αποτελέσματα.

Οι διευκολύνσεις αυτές έπρεπε να προσφέρονται ήδη στους μηχανικούς και με γόνιμη συνεργασία καταφέραμε να γίνει πράξη», τόνισε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και πρόσθεσε ότι «παρακολουθούμε καθημερινά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα capital controls και θα παρεμβαίνουμε για τη διευκόλυνση των συναδέλφων μηχανικών, πιέζοντας του αρμόδιους φορείς για άμεσες λύσεις».

πηγή: www.tee.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου