Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Tον Οκτώβριο στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τις χρήσεις γης και την πολεοδομία


Σχέδιο νόμου που θα αφορά στις χρήσεις γης και την πολεοδομία, θα φέρει τον Οκτώβριο στη Βουλή το ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να αντικαταστήσει και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον πλαίσιο που χρονολογείται από το 1977.

Αυτό έγινε γνωστό την Τετάρτη, μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο υπουργός Γ.Μανιάτης με υψηλόβαθμα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Task Force. Και οι δύο πλευρές επισήμαναν τη σημασία για τους επενδυτές να έχουν γρήγορη και εύκολη πληροφόρηση σχετικά με τα επενδυτικά σχήματα που τους ενδιαφέρουν. Γι αυτό το σκοπό, το ΥΠΕΚΑ προχωρά στην αναμόρφωση του υπάρχοντος πλαισίου με στόχο να παρέχεται και να διακινείται η πληροφορία που αφορά στην ρύθμιση του χώρου, την χωροταξία, το περιβάλλον, την πολεοδομία και άλλη πληροφόρηση από μία μόνο μονάδα παροχής πληροφοριών (one shop stop) για όλα τα θέματα που αφορούν στο Υπουργείο. 

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, από την πλευρά του τόνισε: “Πρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, μετά την κρίση. Κι αυτό περνά μέσα από έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που θα βάζει τάξη στο χώρο, θα κωδικοποιεί την πληροφορία και θα την παρέχει άμεσα σε πολίτη και επενδυτή χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Ξεκαθαρίζουμε τους κανόνες με στόχο το ξεδίπλωμα της δυναμικής και υγιούς επιχειρηματικότητας. Όλα αυτά διευκολύνουν τον επενδυτή που επιδιώκει να έρθει στην Ελλάδα, ανοίγοντας δουλειές, φέρνοντας ανάπτυξη”.

πηγή: buildnet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου